5.kolo RAPOTICE : FK ŽELEZÁRNY ŠTĚPÁNOV (0:2) / 0:0

06.09.2014 09:45

Od začátku důležitého duelu se hrál rychlý fotbal. Hosté více drželi míč a vytvořili si také dvě dobré střelecké možnosti. Paradoxně se ale v největší šanci ocitl domácí Matoušek, ale z velkého vápna Sárovu branku přestřelil. Ve 27. minutě kopaly Rapotice penaltu, kterou ale Sobotka neproměnil. Ve 41. minutě měli hostitelé další tutovku. Po nedorozumění obránců Štěpánova se za jejich zády ocitl Paulec, ale Sára jeho střelu vyrazil a z následné dorážky Sobotka neuspěl. Hosté se mohli dostat do vedení, kdy domácí špatně rozehráli aut, ale útočník Štěpánova Laše neprostřelil.
Druhá půle začala náporem Štěpánova, který opět spálil dvě velké příležitosti. Hosté nemuseli být smutní dlouho, neboť v 56. minutě vstřelil branku, i s pomocí lehké teče, Tichý. Smolařem zápasu se stal neúspěšný penaltový exekutor Sobotka, který byl v 64. minutě po druhé žluté vyloučen. Štěpánov přesilovku využil téměř okamžitě, když se prosadil Ludvík. Hostitelé se v závěru již nezmohli na nějaký větší tlak, naopak soupeř mohl vedení několikrát navýšit. Nakonec žádná šance už za zády Laše neskončila.

Góly: 56. Tichý, 66. Ludvík.
Rozhodčí: Nápravník.
ŽK: 3:4.
ČK: 1:0 (63. Sobotka).
Diváci: 100.
Poločas: 0:0.
Štěpánov: Sára – Císař, Ludvík, Jaroš, Sedláček, Kovalchuk, Neudecker (77. Veselský Jan), Haraptso (15. Šikula), Kutnyk, Tichý, Karásek