15. kolo FK ŽELEZÁRNY ŠTĚPÁNOV "A" : HFK TŘEBÍČ "B" / 2:3 (2:2)

29.03.2014 07:50

Štěpánov vstoupil do boje o postup do krajského přeboru velmi špatně. Už v 10. minutě přiletěl do pokutového území centr ze strany, domácí jej odrazili jen k Válkovi a ten ho z hranice vápna nechytatelně poslal do sítě. Před půlhodinou začala gólová smršť. O vyrovnání se postaral Sedláček, když k němu centr ze standardky propadl na penaltový puntík. Vzápětí udělal chybu Vrzal, Třebíč se dostala do tlaku, domácí obrana nestíhala, balon z brankové čáry sice ještě vykopla, ale Válek ho po zmatcích za ní přeci jen dotlačil.

Vrzal svou ztrátu míče napravil. Utekl po pravé lajně a jeho pobídku z voleje uklidil nejlepší hráč Štěpánova Sedláček krásně k tyči, 2:2. S Třebíčí mohlo být ještě hůř, gólman Zrzavý však tutovku domácích zlikvidoval s pomocí tyče.

Remízu v 86. minutě odmítl střídající dorostenec Zbožínek. Po autovém vhazování ve skrumáži využil nedůrazu obránců a rozhodl o třech bodech pro rezervu Třebíče. „Počínaje obranou a útokem konče jsme odehráli velice špatný zápas. Povedený výkon předvedl pouze Sedláček, bez něhož by to zavánělo debaklem. Třebíč vyhrála zaslouženě, nakopávanými míči se dostávala za obranu a z toho skórovala," uznal asistent trenéra Štěpánova Ivo Jílek. Jeho protějšek Michal Ošmera byl pochopitelně spokojenější: „Celý tým musím pochválit za bojovnost. Mančaft se čtyřmi dorostenci v základu ukázal proti technicky vybavenému soupeři svoji kvalitu a charakter."

Góly: 28. a 31. Sedláček - 10. a 30. Válek, 86. Zbožínek.

Rozhodčí: Šrámek Zdeněk.

ŽK: 2:2.

Diváci: 60.

Poločas: 2:2.

Štěpánov: Radek Nečesánek, Jan Buček (86. Vlastimil Jaroš), Miroslav Plíhal, Jakub Veselský (46. Vít Císař), Václav Sedláček, Volodymyr Kovalchuk, Miloš Vrzal (74. Ondřej Hrubeš), Andriy Haraptso, Vitalij Kutnyk, Jan Veselský (62. Jan Šikula), Michal Neudecker.