12. kolo FK ŽELEZÁRNY ŠTĚPÁNOV : FC ŽĎAS ŽĎÁR N. S. "B" / 4:3 (2:3)

27.10.2013 11:06

Hosté odjeli do Štěpánova bez tvůrce hry Otoupalíka, který vypomáhal A-týmu. V úvodu udělala stoperské dvojice Žďáru chybu, která vyústila v rychlý gól Kutnyka. Poté se nádherně trefil Jakub Veselský, 2:0. Žďár snížil po standardce Štursou, mohl i vyrovnat, ale Jun bombou trefil jen tyč a Miklík přestřelil prázdnou branku. Dvě velké příležitosti měl poté Haraptso, jednou ho vychytal Hajný, podruhé střílel vedle. O vyrovnání se tak postaral Jun z trestného kopu. Do kabin šli nakonec šťastnější hosté, když Russ ve 45. minutě zakončil brejk, 2:3. „I tak jsem ale věřil hráčům, že to otočí," uvedl domácí kouč Jílek. I druhá půle začala lépe pro Žďár. Jenže po nedůrazu obrany inkasoval na 3:3. Diváci se bavili atraktivním fotbalem a čekalo se, kdo strhne vedení na svou stranu. „Osud zápasu si však vzali do svých rukou rozhodčí. Hlavní nejdříve nepískl tisíciprocentní penaltu, smáli se nad tím fanoušci i domácí lavička. Pak postranní Mach vymyslel standardku, když domácí hráč spadl na našeho, který běžel před ním. Hajný střelu vyrazil, došlo k faulu na našeho hráče, načež dal stojící Jakub Veselský gól z třímetrového ofsajdu, sudí to ale pustili," kroutil hlavou trenér Žďáru Pavel Kubiš nad zpackaným závěrem ze strany arbitrů.
Kouč Ivo Jílek zhodnotil závěr slovy: „Penalta byla sporná, já ji neviděl, hlavní i postranní stáli přímo u toho, tvrdili, že nebyla. Gól padl ze skrumáže, byl šťastný, ale určitě nebyl z třímetrového ofsajdu. Rozhodčí se dnes dopustili několika chyb, ale na obou stranách. Jinak se hrál hezký fotbal."

Góly: 5. Kutnyk, 17. a 85. Jakub Veselský, 53. Haraptso 23. Štursa, 41. Jun, 45. Russ.
Rozhodčí: Staněk.
ŽK: 3:7.
Diváci: 100.
Poločas: 2:3.
Štěpánov: Hlavoněk, Císař, Buček (70. Jan Veselský), Plíhal, Jakub Veselský, Sedláček, Kovalchuk, Vrzal, Haraptso, Kutnyk, Šikula (84. Jaroš).

Žďár B: Hajný Štursa, Řeháček, Machatka, Landsman Jelínek, Němec, Jun, Kotík Miklík (85. Růžička), Russ.