13. KOLO ŠTĚPÁNOVKÉ ŽELEZO NARAZILO

13.11.2012 11:06

Štěpánov nad Svratkou - Byla to prohra, která nemohla pokazit dojem z vydařeného podzimu, přesto zamrzí. Lídr východní skupiny I. A třídy, železáři ze Štěpánova, ukončili podzim dohrávkou na půdě třetího Budišova. V případě výhry mohli před zimní přestávkou svůj náskok na čele tabulky navýšit již na pět bodů. Nestalo se a postupový boj bude na jaře nesmírně zajímavý a zřejmě napínavý až do posledního kola.

 

Štěpánov nezachytil úvod zápasu a inkasoval již ve čtvrté minutě. Podobný scénář se opakoval i po pauze. Ani snížení a závěrečný tlak již na třetí podzimní porážce nic nezměnily. „Myslím, že to byl zajímavý a oboustranně kvalitní fotbal. Před zápasem bych bral i bod, protože nás čekala nejlepší obrana soutěže. Škoda jen, že jsme kontaktní gól vstřelili až šest minut před koncem. Ale výhra Budišova byla zasloužená," přiznal trenér Štěpánova Ivo Jílek.

Ten si současně trochu postesknul nad příliš tvrdou a agresivní hrou soupeře, kterou benevolentní sudí Masopust hodně toleroval. „Do dvacáté minuty jsem kvůli tomu musel dvakrát střídat, což nám hodně uškodilo. Ale nechci si na to stěžovat, měli jsme se s tím vyrovnat," dodal kormidelník mužstva z údolí Bystřicka.

S první polovinou letošního ročníku i tak panuje ve Štěpánově spokojenost. Předsezonní cíl v podobě ataku špičky tabulky hráči loňského nováčka svými výsledky vysoko překonali. „S výsledky i postavením v tabulce jsme spokojeni, byť nás poslední porážka mrzí. Paradoxně jsme na jaře předešlého ročníku hráli lepší fotbal a výsledky nebyly takové, tento podzim tomu bylo přesně naopak. Několikrát jsme si body vůbec nezasloužili, a přesto to vyšlo. Na jaře to bude hodně těžké, protože laťku jsme si nastavili skutečně vysoko," tuší trenér vedoucího mužstva I. A třídy skupiny B Ivo Jílek.

 

(zdroj: https://zdarsky.denik.cz/fotbal_region/stepanovske-zelezo-narazilo-20121113.html)