8. kolo FK Železárny Štěpánov : Nová Ves (2:2) / 2:0

27.09.2014 21:46

Ve Štěpánově se obě dvě strany prezentovaly ofenzivní hrou. Domácí byli v úvodu lepší a na rozdíl od Nové Vsi svou šanci proměnili. Tichý se trkl hlavou po rohu přesně. Štěpánov odcházel do kabin ještě spokojenější, protože Haraptso po centru Karáska doklepl míč z malého vápna do prázdné brány.

Nová Ves se nevzdala. Do druhé půle vstoupila velmi aktivně a svého hostitele jasně přehrávala. S rychlým snížením přispěchal Havlík, který se uvolnil a střelu z dálky jemně opřel o obránce, jehož teč znamenala nechytatelnou ránu o tyč do brány. O vyrovnání se postaral po nedůslednosti během bránění rohového kopu dorážející Josef Šandera. „Šance byly na obou stranách, bylo to trochu napjaté derby, ale remíza je asi zasloužená,“ měl jasno domácí kormidelník Ivo Jílek.

Góly: 23. Tichý, 33. Haraptso – 51. Havlík, 61. Josef Šandera.
Rozhodčí: Kuchyňa.
ŽK: 2:0.
Diváci: 150.
Poločas: 2:0.
Štěpánov: Sára – Císař, Buček, Ludvík, Sedláček – Kovalchuk, Neudecker (73. Jan Veselský), Haraptso, Kutnyk (68. Jaroš) – Tichý, Karásek.
Nová Ves: P. Novotný – Jakub Šandera (65. T. Novotný), Havlík, P. Šandera, P. Bureš (74. V. Novotný), R. Novotný, J. Krejčí, Josef Šandera, Ondřejka, Nečas (46. Jan Šandera), Nejedlý.

 

Žďársko - Zápas dvou rozdílných poločasů nabídlo utkání Štěpánova s Novou Vsí v rámci 8. kola východní skupiny I. A třídy. Zatímco o poločase šli do kabin spokojenější domácí s vedením 2:0, po čtvrthodině druhé půle už to bylo 2:2. Tímto výsledkem také malé okresní derby i skončilo. „Na začátku druhého poločasu jsme polevili v koncentraci," viděl hlavní příčinu domácí ztráty dvou bodů kouč Štěpánova Ivo Jílek.

 

Úvod zápasu přitom patřil spíše hostům, jenže Štěpánov udeřil z rohového kopu a role se otočily. „Začali jsme dobře, bohužel jsme pak v obraně zbytečně chybovali při bránění standardní situace a domácí toho hned využili," postýskl si trenér Nové Vsi Jan Nečas.

Až do konce první půle měl Štěpánov hru pod kontrolou a po půl hodině už to bylo 2:0. „Měli jsme obrovskou šanci na vyrovnání, bohužel jsme ji nevyužili. A Štěpánov hned z výkopu skóroval podruhé," zlobil se Nečas.

Na druhé straně panovala samozřejmě úplně jiná nálada. „Měli jsme sice trošku štěstí, ale myslím si, že naše vedení bylo zasloužené. Navíc jsme ho mohli ještě navýšit," byl s prvním dějstvím spokojený lodivod Štěpánova Ivo Jílek.

Méně spokojený už musel být se začátkem dějství druhého. Nová Ves totiž přeřadila na vyšší výkonnostní stupeň a krátce po hodině hry to bylo 2:2. „Přišlo mi, že jsme ztratili koncentraci a navíc se také ukázalo, že fyzicky na tom nejsme úplně nejlépe," mračil se Jílek.

Velké problémy dělaly jeho svěřencům především dlouhé míče za obranu. „O půli jsme udělali několik změn v sestavě i rozestavení. Začali jsme více nakopávat balony za obranu, s čímž měla defenziva Štěpánova velké problémy," pochvaloval si kormidelník Nové Vsi.

Ve zbývající půlhodině zápasu byla k vidění oku lahodící podívaná, v níž se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svoji stranu. Protože však žádná z nadějných šancí v obou pokutových územích gólem neskončila, rozešly se oba mančafty vcelku spravedlivou remízou.

„Vzhledem k tomu, že jsme hráli doma a vedli v poločase o dva góly, je pro nás konečná remíza jednoznačně ztrátou. Na druhou stranu musím přiznat, že dělba bodů je asi pro obě strany spravedlivá," řekl kouč Štěpánova Ivo Jílek.

„Remíza byla zasloužená. Před utkáním jsme mysleli na tři body, ale podle vývoje zápasu byl nerozhodný výsledek spravedlivým odrazem dění na hřišti. Štěpánov byl lepší první půli, my zase tu druhou," zhodnotil zápas trenér Nové Vsi Jan Nečas.