3. kolo FC ŽĎAS ŽĎÁR NAD SÁZ. "B" : FK ŽELEZÁRNY ŠTĚPÁNOV (1:1) / 0:1

23.08.2014 10:08

Do první šance se dostal Štěpánov, v zakončení však neuspěl. Omlazený Žďár sázel na rychlost, několikrát se dobře dostal až do vápna, ale buď mu scházela lepší finální přihrávka, nebo střela v pravý moment, jako tomu bylo v případě Kunstmüllera. O to víc mohl mrzet nešťastný moment z 20. minuty. Po centru hostů z levé strany brankář Hanus míč nezasáhl a ve skrumáži si ho smolně srazil do vlastní sítě domácí bek.

Po přestávce se žďárská rezerva snažila s výsledkem něco udělat. V 78. minutě jí zachránil alespoň první bod v soutěži Jurnečka po ideálním sklepnutí Bojdy. „Vypracovali jsme si více šancí, bohužel jsme si dali nešťastnou branku. Poté jsme podle mého názoru zaslouženě vyrovnali, víc jsme nezvládli. Doplatili jsme na nezkušenost v zakončení,“ označil důvody remízy domácí trenér Vítězslav Machatka. „Hodně nám pomohl Radek Štursa, který dal mančaftu klid. Bohužel kvůli studijním povinnostem už s ním příště nemůžeme počítat. Týmu zkrátka chybí dva až tři zkušení hráči.“

Góly: 78. Jurnečka – 20. vlastní.
Rozhodčí: Nápravník.
ŽK: 1:0.
Diváci: 70.
Poločas: 0:1.
Žďár B: Hanus – Havlík, Štursa, Gančev, Landsman – Frieb (90. Toman), Kunstmüller, Novotný (72. Peňáz), Jelínek – Jurnečka, Dvořák (60. Bojda).
Štěpánov: Sára – Císař, Buček, Sedláček, Kovalchuk – Neudecker (38. Samek, 85. Fiala), Haraptso, Kutnyk, Tichý – Karásek, Šikula.